Jaarverslag 2021

Het jaarverslag 2021 staat online! We zijn dankbaar dat we in corona tijd de kinderen en families konden blijven ondersteunen en zijn trots op de resultaten van de kinderen in deze moeilijke periode! Dankbaar zijn we met onze vaste donateurs die deze ondersteuning mogelijk maakten! Wij hopen dat we op uw steun mogen blijven rekenen en dat we meer donateurs kunnen werven dit jaar.

Jaarverslag 2020

2020 was een vreemd jaar. Ook voor de stichting was het een ander jaar dan alle jaren ervoor. De corona pandemie heeft ook de kinderen in Rwanda geraakt. De kinderen hebben een achterstand opgelopen op school. U kunt de ontwikkelingen lezen in het jaarverslag die u hieronder kunt vinden. Bedankt nogmaals voor uw steun!

Nieuwsbrief voorjaar 2020

De nieuwsbrief is weer uit. Je kunt hem hier vinden. Veel lees plezier. Bedankt weer voor alle steun! Ook in deze moeilijke tijden zijn we weer bezig om de kinderen te kunnen helpen. Bezoek de winkel op onze website en help de kinderen door het bestellen van producten.

Nieuwsbrief najaar 2019

Het einde van 2019 is weer in zicht. Er zijn mooie dingen gebeurd voor de kinderen die ondersteund worden mede dankzij jullie bijdrage. De ontwikkelingen zijn te lezen in de nieuwsbrief. We willen jullie een fijne feestdagen wensen en een mooi 2020 en hopen dat we dan weer kunnen rekenen op jullie steun!!

Jaarverslag 2018

Het jaarverslag van 2018 is beschikbaar op de website. Graag ontvangen we van u feedback en blijf ons ondersteunen met uw giften zodat we de kinderen in Rwanda kunnen blijven helpen. Alvast bedankt voor uw steun. Klik hier.

Nieuwsbrief voorjaar 2019

De eerste nieuwsbrief van dit jaar is weer uit. U kunt de nieuwsbrief hier lezen. Veel leesplezier en hopelijk wordt u geïnspireerd en wilt u de kinderen ook steunen. Deze kinderen hebben uw hulp hard nodig!

Dankbericht

Namens de katholieke christengemeenschap KABAYA willen we alle partners, weldoeners en leden van de JYAMBÉRÉ Stichting oprecht bedanken die deelnemen aan het kopen van de schoolmaterialen voor 35 leerlingen op de basisschool en met name het schoolgeld betalen voor 3 weeskinderen (NAYITURIKI Valentine, MANIRIHO Domina en Thomas Joice) die nu naar het middelbare onderwijs gaan. Als hun inspanningen niet waren gecombineerd, zouden deze studenten niet naar school zijn gegaan.

Onze katholieke parochie van KABAYA ligt in Rwanda, westelijke provincie, NOGORORERO district. Vanuit kerkelijk oogpunt is het in NYUNDO katholiek bisdom. Binnen onze parochie hebben we 11 katholieke scholen die onder toezicht zijn van de autoriteit van de parochie, maar 10 van hen zijn geholpen door de regering van de Republiek Rwanda. We noemen ze ook ‘geholpen’ regeringsscholen. Eén van die 11 scholen is een privéschool. De regering van Rwanda, de katholieke kerk-onderwijs, helpt bij het betalen van de salarissen van leraren, het opbouwen van sommige klaslokalen en het betalen van andere materialen van de basisschool. In het schooljaar 2018, hadden we 10,750 leerlingen op deze scholen. Onder de leerlingen zijn de meeste van hen zeer arm en soms ook wees.

Sinds het schooljaar 2013 helpt de JYAMBÉRÉ Stichting van Nederland een groot aantal behoeftigen, kwetsbaren en weeskinderen op deze scholen. Het bood hen onder andere schoolmaterialen zoals schooluniformen, schoenen, schooltassen, rekenmachines, laptops en pennen. De oudste groep van de basisscholen wordt verteld dat het beter zou zijn om door te gaan met de middelbare school maar ze hebben vaak niet de mogelijkheid. Na de basisschool verlaten ze het onderwijs. Ze weten dat de basisschool onvoldoende is om voor zichzelf te kunnen zorgen, maar zonder de middelen om door te kunnen studeren, kunnen we niets doen. Zij zijn ontmoedigd. Op de basisschool leren ze lezen, schrijven en rekenen. Ze leren de onderwerpen die hen helpen om het voor zichzelf zorgen in ieder geval op de middelbare school.

Nu is het antwoord op de wens om door te kunnen studeren voor dit jaar voor 3 kinderen gevonden. De drie beste studenten van de laatste groep van vorig jaar worden ondersteund door de JYAMBÉRÉ Stichting om naar de middelbare school te gaan. Dit is een grote kans, en dit feit zal andere geholpen kinderen aanmoedigen om ook te slagen met goede eindresultaten. Ik weet ook dat de JYAMBÉRÉ Stichting alle inspanning heeft gedaan om dit voor elkaar te kunnen krijgen. Wij zijn zeer verheugd om onze dankbaarheid te uiten die andere weldoeners hebben afgesproken met de JYAMBÉRÉ Stichting om die 3 beste studenten op de middelbare school te sponsoren. Bijzondere dankbaarheid is gericht tot mevrouw NYIRAMPUNGA Beatrice, de coördinator van de JYAMBÉRÉ Stichting. Haar waardevolle inspanning mag niet worden onderschat.

Ook bedanken we het hele team samengesteld door het bestuur en alle afgevaardigden die de coördinator van JYAMBÉRÉ Stichting helpen met de doelstelling de arme kinderen te helpen.

Wij willen tot slot iedereen die op verschillende niveaus deze kinderen ondersteunen bedanken. Onze dank aan eenieder die van goede wil is en die deze kinderen hierboven vermeld vriendelijk te hebben geholpen en waarvan de naam niet uitdrukkelijk wordt vermeld. Wij danken u allemaal.

De almachtige God zegent jullie allen.

Geschreven te KABAYA, op 15h februari 2019

Vader François KUBWIMANA

De KABAYA pastoor

Nieuw schooljaar 2019

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Alle kinderen die wij ondersteunen hebben weer nieuwe schoolmaterialen gekregen. We zijn dankbaar voor al uw steun waardoor deze kinderen naar school kunnen gaan om te leren lezen en schrijven. Dit vormt een goede basis voor de toekomst.